In de zomer vam 2003 organiseerde het Ornitologisch Collectief Cigüeña Negra (COCN) in samenwerkimg met VIA-SCI en het stadsbstuur van Tarifa een internationaal vrijwilligerswerkkamp in Tarifa. Dertien vrijwilligers uit verschillende landen (Spanje, Slovenië, Oostenrijk, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en België) kwamen er werken in ecologische projecten en probeerden bij te dragen tot de internationale bekendmaking van de verschillende natuurlijke rijkdommen van Tarifa.

Om de ingang van het Paraje Natural de la Playa de Los Lances duidelijk aan te geven werd een muurschildering gemaakt op de muur van een gasonderneming vlakbij de hoofdingang van het park. Op deze muurschildering, die gerealiseerd werd met de goedkeuring van de eigenaar, het stadsbestuur, wordt gewezen op het ornitologisch belang van de omgeving.

Verder maakten de vrijwilligers het observatorium van Cazalla gebruiksklaar. Dit observatorium, een van de beste van heel Europa op het vlak van trekvogels, werd in 2003 door het stadsbestuur van Tarifa aan Cigüeña Negra in beheer gegeven. De vrijwilligers maakten de omgeving schoon, installeerden vuilnisbakken, deden aanpassingswerken aan het gebouw en zorgden voor een duidelijke signalisatie.

De vrijwilligers hadden ook ontmoetingen met verschillende sociale actoren belast met de bescherming van het Paraje Natural de la Playa de Los Lances, waaronder de vertegenwoordiging van de provincie van Cádiz en van Tarifa.

Op publicitair vlak zorgden de vrijwilligers voor de invoeging van deze paginas op de website van Cigüeña Negra.

Dit werkkamp werd mogelijk gemaakt met de steun van het stadsbestuur van Tarifa en van 21 lokale handelszaken. We zijn hen heel dankbaar.